Не им се бендисувало на Грците и Бугарите?! Епа што де!!!

27 јануари, 20121
tg35

Слушам, читам, гледам и неможам да верувам: Не им се бендисала на Грците Триумфалната капија?! Иии.. да ја смениме или да ја урниме? Јас мислам дека најдобро е да ја урнеме!! И капијата и портата и Александар.. море сите де!!
И ќе ги урнеме и повторно нема да им чиниме!!! Значи: наместо да им се мачкаме со вазелин како што некој успешно тоа го правеше деценија и повеќе наназад, мислам дека најдобро е да изградиме уште 5 и тоа пет пати поголеми и уште 500 пати порадикално Македонски! Ќе научат еднаш за секогаш дека, колку поголеми ,,бељи,, ни прават толку поголеми проблеми ќе си имаат. И тие и оние во Брисел како и да ги викаа!

Второ!! Сакале Бугарите да учествуваат во креирањето на Македонскиот учебник по историја! Нема проблем!!! Се сложувам, но да одиме милиметар по милиметар и најпосле да сфатат и овие новокомпонираниве Бугарски политичари и новокомпонираните Бугарски ученици, дека нивните корени не се во Бугарија туку тука во срцето на Балканот- во Македонија! Ако беше чест во Софија со децении да се кажуваш како Македонец, мислам дека време е сите до последен со дигнитет да ја научат нашата Качи се момче.. и на глас сите сложни да одиме на следните Европски и Светски првенства за да ги бодриме нашите Македонски репрезентации!
Како што гледам и немаат тие Македонци од Исток баш некој спортски талент, па ,, таман,, ќе им дојдат нашите Бо, Кире, Перо, Борко …
Навистина преку глава ми се сите!!! Ќе се докажуваме, ќе се понижуваме, ќе молиме и ќе потпушнуваме каде стигнеме без никој да не праша дали не боли кичмата или уште повеќе колениците!
Ај сега бркајте работа- нервозен сум!

One comment

 • Makedonec.

  23 април, 2013 at 19:55

  Dosta be so ova.
  I mene ne mi se dopadja sto tie bse vikaat Grci i Bugari pa sto.
  Nie sme makedonci i nie ziveeme vo Makedonija i tocka. bas mi e gajle dali nekomu toa mu se dopadja ili ne . Ako na nekoj ne mu se dopadja toa ili ne mu se dopadja Triumfalnata kapija , spomenikot na Aleksandar Makedonski neka se ubie . Tie se makedonski spomenici i vecno ce ostanat tuka ,pa nemaat drug izbor tie sto ne im se dopadja osven da puknat od maka ili da se samoubijat .

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma