Некој бил мноогу гладен! Човекот кој изеде појадок од 6000 калории, тежок 4 килограми! :)))

8 февруари, 20120
v46h

Појадокот од 6000 калории наречен Kidz Breakfast, е специјалитет на ресторанот Jesters Diner. Сопствениците не верувале дека некој може да го изеде, но веројато се излажале.

Роберто Пинто патувал 200 километри за да стигне до Great Yarmouth во Norfolk, Велика Британија и успеал да го изеде појадокот од 6000 калории. До сега никој друг не успеал во ова. Јадењето тешко 4 килограми, Роберто успеал да го изеде за 26 минути.

„Кога го видов јадењето сфатив дека е премногу големо. Незнаев од каде да почнам да јадам, за среќа имам свои методи. Го користев лебот за да направам мали сендвичи. Така ми беше полесно. Откако се изедов, трчав осум километри“, изјавил Пинто.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma