Непознат донатор оставил пред црква кило злато! :)))

11 февруари, 20120
5rfgt5

Непознат донатор во белорускиот град Брест оставил корпа полна со злато за православната црква, заедно со сертификат кој потврдува дека се работи за благороден метал.

Корпата во која била пронајдена златната шипка од еден килограм сместена е во една продавница, а според зборовите на оние кои ја пронашле, се верува дека ја оставил средновечен човек.

Според една верзија, станува збор за човек кој предходно сакал да даде злато на свештениците од локалната црква, а тие го одбиле.

Претставник на локалната црква, изјавил дека вреднста на подарокот е доволна за завршувањето на градбаата на новиот храм, со оглед на тоа дека цената за килограм злато е околи 50.000 американски долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma