Неверојатно тенка зграда

4 февруари, 20120
flatiron_01

Неодамна комплетираната Flatiron зграда беше дизајнирана од Eastern Design Office. Таа претставува уникатна зграда изградена во Јоукаичи населбата во Шига, Јапонија. Инспирарана од обликот на просторот на кој имотот беше изграден (никој не сакал да ја купи земјата неколку години), зградата има остар агол на крајот. Со исполнување на максималниот простор, зградата успеала да создаде 567 квадратни метри, на земјиште од 261 квадратни метри. Навистина неверојатно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma