Нинџа жени! Во Иран жените тренираат за да станат нинџа воини! :)))

8 февруари, 20120
Нинџа жени! Во Иран жените тренираат за да станат нинџа воини! :)))

Околу 3500 ирански жени со денови тренираат за да станат нинџи, жени воини. Иранскитежени кои според традицијата треба да останат со своите мажи и да бидат во нивна сенка, ќе се промени, барем така тврдат инцијаторите на овој проект.

Во Иран има повеќе од 42% невработени жени, а оние кои се вработени работат само во здравството и образованието.

httpv://www.youtube.com/watch?v=MJjpFYVvwBo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma