Њујоршките собарки ќе носат уреди за алармирање! :)))

9 февруари, 20120
143002

Њујорк – хотелите во Њујорк се договорија на своите вработени да им дадат аларм уреди кои ќе им обезбедат помош и поддршка во итни случаи.

Претставникот на трговската асоцијација на њујоршките хотели Џон Турчиано изјавил дека прописот за оваа ргулатива ќе започне во текот на годинава, а ќе биде дел од седумгодишниот колективен договор за работа, која хотелската асоцијација го усвоила минатата година.

Претставникот додал дека ово пропис за аларм уредите, не е поврзан со аферата Dominique Strauss-Kahn, поранешниот шеф на Меѓународниот монетарен фонд кој беше обвинет бидејќи во Њујорк се обидел да силува собарка, откако истата таа го обвини во мај дека сексуално ја нападнал.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma