Новa aпокалипса за 28 години, овој пат “навистина”!

27 декември, 20120
kraj na svetot

Ако постои една причина поради која ние би биле задоволни да дојде до апокалипса, тоа е конечно да престанат предивувањата за крајот на светот. Поминаа само неколку дена откако последното се покажа како лажно, а веќе постои ново.

Најновиот крај на светот траба да се случи во 2040 година, кога астероид ќе ја погоди Земјата која има потенцијал да уништи голем дел од животот на Земјата. Или поширокиот регион, зависно од тоа каде ќе падне и со чии предвидувања ќе се водиме.

Иако претходно се предвидуваше дека Земјата е токму на патеката на астероидот, последното предвидување на научниците е дека многу веројатно ќе ја промаши нашата планета за околу 900.000 километри.

Но, оние малку повеќе параноични тврдат дека сеуште постои шанса од околу 0.2 отсто дека астероидот ќе на погоди токму нас. Нивната најголема грижа е дали ќе имаме доволно време за подготовки и дали во случај на удар ќе мораме да се евакуираме на планетата или за опстанок ќе бидат доволни квалитетни засолништа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber