Ова е најголемиот аквамарин во светот, вредност – непроценлива!

7 декември, 20120
Ова е најголемиот аквамарин во светот, вредност – непроценлива!

Најголемиот аквамарин од вчера е изложен во Смитсонијан музејот во Вашингтон.

Скапоцениот камен Дом Педро пронајден е кон крајот на осумдесетите години во Бразил. Висок е 36 сантиметри и тежи дури 2,27 килограми.

Оде музејот велат дека тоа е дефинитивно еден од највредните екпонати кои некогаш ги имале во своја сопственот. Некои велат дека овој скапоцен камен е од непроценлива вредност иако пред дваесетина години е проценет помежу 7 и 10 милиони долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber