Овој човек тврди дека лековите го претвориле во геј и коцкар

30 ноември, 20120
vesti

Французинот кој пиел лек за Паркинсоновата болест ја добил тужбата против фармацевтскиот гигант, бидејќи лековите го претвориле во “геј сексуален зависник и коцкање”.

Французинот Дидие Жамбарт бил почестен граѓанин и примерен сопруг и татко.

Но, по две години од земањето на лекот Rekip за Паркинсоновата болест станал толку зависен од геј секс и коцкање, што почнал да ги продава детските играчки за да дојде до пари и се нудел на интернет за секс.

Тој вели: “Мојот живот стана пекол. И сеуште е, бидејќи никогаш нема да можам да ја заборавам таа катастрофа”.

Некогаш почитуваниот банкарски менаџер и татко на две деца се обидувал да си го одземе животот осум пати, бидејќи не можел да сфати што се случува.

Неговото однесување станало нормално кога случајно наишол на сајт кој ја објавил врската помеѓу лекот Rekip и неговата зависност во 2005 година по што престанал да го користи.

По историската пресуда на францускиот суд против британскиот фармацевтски гигант кој го произведува лекот Рекип, Дидие и неговата сопруга со солзи ја напуштиле судницата.

Во таа прилика тој изјавил: “Седум години се бориме со нашите ограничени средства да докажеме дека тој производител на лекови не лажел и ни ги уништи нашите животи”.

Дадие добил 200 илјади евра за кои изјавил: “Ова никогаш нема да ми ги замени годините во болка”.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HlwvCJbHi7M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber