Пет работи кои жените треба да ги научат од мажите

23 јануари, 20120
mazi

Бидејќи мажите и жените фукционираат на различен начин, добро е да се осврнеме кон спротивниот пол и да ги прифатиме нивните добри страни. Кои се петте работи кои жените треба да ги научат од мажите?

Игнорирање на мобилниот телефон: За разлика од жените кои секои 3 секунди гледаат во мобилните, мажите имаат навика да го забораваат. Жените треба да научат како да не бидат зависни од мобилниот телефон, особено доколку се излезени и се забавуваат.

(Не) му е гајле за врската: Додека жените постојано ја анализирааат врската, повеќето мажи живеат во принцип „од денес за утре“. Тоа не значи дека ним врската не им е важна, туку едноставно дека се пореални и дека знаат дека правењето планови не успева секогаш.

Пријателства и хоби: Колку и работа и обврски да имаат, мажите секогаш наоѓаат време за своите пријатели и за она што им е важно. Наместо да се затрупуваат со обврски, и жените треба да заборават на оправдувањата и да се дружат со пријателите или да го прават она што нив лично ги прави среќни.

Спонтаност: На мажите им се потребни 2 минути за да одлучат да одат некаде. Жените едноставно полудуваат кога од нив се бара да направат нешто спонтано, на пример да станат и во истиот момент да заминат во кино. Но спонтаноста е одлична особина, затоа што најспонтаните случувања често се и оние кои се најинересни.

Повеќе секс: Мажите се спремни за акција, а жените имаат спремно изговор. Наместо да измислувате оправдувања, едноставно препуштете и се на страста и уживајте, а повеќе секс често значи и поголема интимност и подобра врска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma