Погледнете како се раѓа нов Канарски остров! :)))

17 февруари, 20120
Погледнете како се раѓа нов Канарски остров! :)))

На снимката која била направена на 13 февруари се гледа како пепел и гасови испливуваат на површината на морето.

Подводниот вулкан кој се наоѓа јужно од Канарските острови, а чија ерупција трае веќе неколку месеци, полека создава нова формација која би можела да биде нов Канарски остров или продолжување на постоечките.

Новиот остров се наоѓа околу пет километри јужно од Ел Хиерес, најмалиот остров од вкупно седумте Канарски острови, а околу 100 километри оддалеченост од најнаселениот остров, Тенерифе.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sf3febwOpTM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma