Поп и Оџа

23 ноември, 20120

Изградил попот црква, а неговиот прв комшија оџа – изградил џамија. Попот подигнал камбанарија, оџата изградил минаре.
Попот купил БМВ, и оџата купил БМВ.
Еден ден зел попот вода и тргнал да го мие автомобилот.
Додека миел, го гледа оџата како со моторна пила го сече ауспухот на БМВ-то.
Што правиш бе пријателе, му вика попот на оџата.
Па, ако можеш ти твојот да го крштеваш, можам и јас сунет да го сторам. .. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber