Потребата за Facebook поголема од потребата за секс!

12 февруари, 20120
fb-woman_brucebriggs

Последните истражувања покажаа дека една од пет девојки сметаат дека Facebook е подобар од секс. Иако многумина биле шокирани од резултатите, тие исто така ги поддржале најновите истражувања спроведени од страна на научниците во Германија.

Истражувачите регрутирале 205 возрасни лица кои се јавувале седум пати дневно  преку паметен телефон. Кога се вклучувале, ги прашувале учесниците за што во тој момент копнеат или што во послените моменти имале желба да направат.

Потоа ги прашале дали успеале да се спротивстават на поривот по тоа прашање.

Резултатите покажале дека повеќето желби биле насочени кон технологијата: проверување на нови пораки или проверка на новите пријатели на Facebook.

Меѓу работите за кои луѓето копнеат  во одреден момент се нашле сексот и потреба за алкохолен напиток, но овие желби на повеќето им било лесно да ги контролираат.

Резултатите покажуваат дека луѓето се во состојба да и се спротивстават на желбата за секс, но неможат и на потребата да проверат што се случува на Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma