Смртна казна поради убиство на панда!

12 февруари, 20120
17890747154f363e4c4c91e818815663_orig

Еден кинез кој пред 17 години учествувал во вадење на кожа на панда и убиство, неодамна поради тоа бил уапсен.
Чанг Ченгва од провинцијата Санши од северна Кина, инаку пријател на еден од осуденик за убиство на панда, исчезнал што дознал за апсењето на своите соучесници во 1995 година.
Пандата е животински вид кој во Кина е заштитена со закон. Гланиот осомничен за убиството на пандата, кое било извршено во февруари 1995 година, добил условна смртна казна. Додека други двајца биле осудени по осум години затвор.
Учесниците на ова дело сакале да заработат пари од крзното на пандата, за кое на илегалните пазари се плаѓа и по 46.000 долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma