Повеќе од 400 затвореници си ги сошиле усните!

24 јануари, 20120
137784

Затворениците бараат право слободно да се движат низ затворските згради. Повеќе од 400 затвореници од два затвора во Киргистан си ги сошиле усните во знак  на протест, бидејќи им е забрането слободно да се движат во рамките на затворските згради. Властите изјавиле дека во еден затвор ова го направиле 385 затвореници, а во друг 61.

Во затворите низ Киргистан често има немири, штајкови, слуачи на самоповредување, а затворениците највеќе протестираат против условите во кои ја отслужуваат казната.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma