Професионална Молитва

18 декември, 20120
soliter(3)

Оче наш, кој си на работа,
да биде лесен нашиот ден.

Да замине на одмор нашиот претпоставен.

Да се исполни нашата волја
како на работа, така и дома.

Насушна починка дај ни за денес.

И одмор за цела недела. И викенд кој трае цел месец.

И прости ни за доцнењата наши,

како што ние ги проштеваме на нашиот претпоставен.

И не воведувај не во намалување,
но спаси не од дополнителната работа.

И во твоето царство е покачувањето на платата

и скратувањето на работниот ден.

И дозволи ни прстап до социјалните мрежи,

зошто без нив оваа работа не е царство небесно.

И погреби го офис – администраторот под планина од дискети и цедеа,

да гори тој во пламен.

И не не оставај, Господе во тешките часови на утринскиот мамурлук,

дај ни сили да ја надминеме сериозната главоболка.

И направи, Оче, се околу нас зелено,

најдобрата боја во светот твој,

како и бојата на американските долари.

И симни над нашата глава купче од долари, евра или слични благодети.

И  прими ја оваа порака наша,

во вид на благодарствена молитва.

Во името на ‘контрол’, ‘алт’ и ‘делит’.

Ресет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber