Рајан е последниот слон кој умее да плива! :)))

3 февруари, 20120
7

Слоновите сакаат вода, но многу е чудно да видите слон како плива во морето. Тие природно не сакаат морска вода, но во Андаманските Острови, во близина на источниот брег на Индија, десет слонови биле научени да пливаат, така што тие можеле да носат дрва помеѓу островите.

Ова било во 1970-тите – сега само три од овие слона сеуште преживуваат – два се вратени во дивината и повеќе не пливаат, а останат е само еден поморски слон наречен Рајан. Екстремниот фотограф Џоди Мекдоналд заминала на Хевлок остров во Андаманс специјално да плива и да го фотографира Рајан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma