Рајот е на планетата Земја !!!

20 април, 20120
y89

Врвот на технологијата е речиси освоен, луксузот, сé повеќе применлив, но и покрај тоа, жедта за природното е главен приоритет кај секој човек…

Илузија е да се каже дека совршенство постои, но постојат некои места на светот кои тотално ќе го демантираат истото. Толку се совршени, што не постојат пари на светот што би можеле да ги купат, а се лесно достапни и вреди да бидат видени од човечкото око.

Земете воздух и разгледајте ја преубавата галерија која ќе Ве запознае со најубавите места на Земјава… Овие ретки креации на мајката природа, сведочат дека рајот е токму овде, на Земјата…

1. Градината на лалињата, Лисе, Холандија

2. . Пештерата Сон Донг, Виетнам

3. Riomadiore, Cinke Tere, Италија

4. Тунелот Љубов, Клевен,  Украина

5. Терасастите оризови полиња, Јунан, Кина

6. Базените Памуккале, Турција

7. Cenotes, полуостров Јукатан, Мексико

8. . Небесниот остров, Шкотска

9. Островот Паломинито, Порто Рико

10. Торовиот бунар, Кејп Перпетуа, Орегон

11. Малдиви, островите кај Индија

12. Yao Noi, Тајланд

13. Лофотен, Норвешка

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi