Руски милијардер купил стан во Њујорк за 88 милиони долари! :)))

17 февруари, 20120
x54t

Продавачот на станот е Санфорд Вејл, поранешен сопственик на светската финансиска корпорација Ситигруп, а купувачот е руското семејство Риболовлеви.

Семејството на рускиот милијардер го купила станот во Њујорк на врв на една зграда од западната страна на Централ Парк за неверојатни 88 милиони долари.

Според листата на Вол Стрит журнал, тоа е најскапиот стан во Њујорк. Станот наводно е купен за ќерката на милијардерот Димитриј Риболовлев.

Вол Стрит журнал, наведува дека државата и градот Њујорк ќе добијат скоро 2,5 милиони евра од продажбата на овој стан, кој целосно е опкружен со тераса.

Рускиот милијардер кој се најде на листата на Форбс за 2011 година на 93-то место има 46 години, сопственик е на една од најголемите компании за производство на вештачко ѓубриво, најголем поединечен акционер во Банката на Кипар, и од декември 2011 година сопственик на францускиот фудбалски клуб Монако.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma