Снимен најреткиот вид на горили во светот!

11 мај, 20120

Најреткиот вид на горили во светот Cross River снимена е за прв пат во дивината со помош на скриени  камери.

Научниците веруваат дека од овој вид останати се уште 250 до 300 единки. Луѓето ретко имаат шанса да ги видат овие животни на кои им се заканува истребување.

Две м инутната снимка покажува осум горили кои се движат низ шумите во Камерун.

„Ова е првата снимка на горилите Cross River во нивното природно живеалиште. Можете да поминете години во истражување на овие животни, а никогаш да не ги видите“, изјавил Кристофер Џејмсон, директорот на проектот.

Горилите Cross River се срамжливи и бегаат кога ќе забележат луѓе. Живеат само во планинските шуми на границата меѓу Камерун и Нигерија.

httpv://www.youtube.com/watch?v=J026R2SLYMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi