Снимил езерско чудовиште како се пробива низ мраз! :(((

7 февруари, 20120
Снимил езерско чудовиште како се пробива низ мраз! :(((

Исландскиот џиновски црв (Лагарфлојт) не е познат како Неси, но жителите на Исланд го гледаат од далечната 1245 година.

Хјортур Кјерулф  успеал да го сними црвот кој се пробива низ мразот. Според легендата, Лагарфлот прво бил мал црв кој бил ставен на златен прстен, за да се зголеми количината на златото. Но, кога сопственичката на прстенот се вратила, наместо златото црвот бил зголемен. Жената го фрлила прстенот и црвот во езерото, каде наводно црвот продолжил да расте.

Стотици години луѓето го гледале и на вода и на копно, а според некои тврдења тој бил долг колку едно фудбалско игралиште, 90 метри.

Погледенте го ова необично видео:

httpv://www.youtube.com/watch?v=8OmyyHyya64

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma