Со прошетка, против депресија

21 април, 20120
prosetka

Едно шкотско испитување, покажа дека , една кратка прошетка може да биде важна, за борбата против депресијата.

Познато е дека интензивните вежби, ги oтстрануваат или ублажуваат симптомите на депресијата, но не беше јасно дали и помалите зафати имаат помалку сличен ефект.

Затоа Шкотските научници, од Стринг универзитетот, направија испитувања од истражувања од пред 8 години, кои опфаќале вкупно 341 личност, кои оболеле од депресија и утврдиле дека пешачењето и интензивната активност, резултираат со исти ефекти кога сме кај борбата против депресијата.

Според нивните истражувања објавени во дневникот Ментално Здравје и Психичка Активност , одењето има посилен ефект во лекувањето на депресијата, но уште не е јасно кој механизам на вежбање е најделотворен. Кои се телесните активности кои ги ублажуваат најмногу симптомите од кои пати една личност со текот на годините – останува се уште да се испитува…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi