Училиштето кое плаќа на учениците за редовно да доаѓаат на настава! :)))

17 февруари, 20120
Училиштето кое плаќа на учениците за редовно да доаѓаат на настава! :)))

Некои ученици во Охајо, покрај стекнувањето со знаење, имаат уште една добра причина зошто одат на училиште, бидејќи може да заработат. Едно училиште во Синсинати вовело програма преку која им се плаќаат 25 долари неделно на учениците кои секој пат доаѓаат на училиште редново и се однесуваат добро.

За оние ученици кои се истакнуваат како вредни и послушни, постои и дополнителна парична стимулација. На овој начин, училиштето се обидува да ги убеди децата кои живеат во сиромашни семејства да се образоваат.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UMVE2IHwyys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma