Видео: Најголемиот фестивал на огнот во Европа!

1 февруари, 20120
Видео: Најголемиот фестивал на огнот во Европа!

И оваа година во Шкоткса е одржан најголемиот европски  „фестивал на огнот“, спектакуларниот „ Up Helly Aa”.

„ Up Helly Aa” секоја година се одржува на последниот вторник од месеј јануари, во знак на салвење на викиншкото наследство.

За да ги видат викиншките воини кои носат факели, туристите од сите страни на светот се собираат на овој  настан. Главното внимание на вечерта се насочува кон драматилчното палење на викиншки галии.

Лудата забава трае долго во ноќта, а сите имаат време за одмор бидејќи следниот ден е прогласен за национален празник.

httpv://www.youtube.com/watch?v=4zyIhdDpSTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma