Во Грција нема пари, а нема ниту секс!

2 април, 20120
greece-flag

Откако Грција западна во голема економска криза и се воведоа мерките за штедење, народот покрај што штеди пари, штедат и на секс, покажало едно истражување.

Уролозите во Атина спровеле истражување над 600 мажи и жени за нивните навики во спалната соба и пронашле врска меѓу мерките за штедење и волјата за сексуални односи.

30% од анкетираните изјавиле дека кризата имала големо влијание врз нивниот сексуален живот, а 34% изјавиле дека економските проблеми влијаеле за намалување на сексуалните апетити.

„Финансиските проблеми и сексуалната активност се поврзани. Кога сте во депресија бидејќи немате пари, немате работа, не ја гледате ниту иднината. Тие депресивни и меланхолични чувства ја намалуваат и желбата за секс“, објаснил претседателот на Институтот за андрологија во Атина, Константино Константинидис.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi