Зелениот зеленчук штити од карцином на градата

10 април, 20120
zzz

Најновите студии ја разгледуваат врската помеѓу зголемениот внес на зелен зеленчук и појавата на карцином на градата.Во истражувањето учествувале 5000 жени со страшната дијагноза. Спроведениот експеримент покажал дека консумацијата на зелен зеленчук ги намалува со цели 60% шансите за фатален крај, а 30% помал ризик од повторна појава на болеста. Тие консумирале секојдневно по неколку оброци свеж зеленчук, а од нивното мени била исклучена нездравата и брза храна. Резултатите се навистина неверојатни!

Затоа лекарите препорачуваат да посветиме поголемо внимание на начинот на исхрана. Колку можеме повеќе да ја избегнуваме брзата храна, а секојдневно да вклучиме во своето мени 3-4 оброци од свеж зеленчук и овошје. Тоа е најдобрата превенција!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/