Знаете ли како се остваруваат желбите?!

26 март, 20120
33

Некаде далеку во височините се моите најсилни стремежи. Може и да не ги достигнам, но сепам можам да се насладувам на нивната убавина, да верувам во нив и да го следам патот, по кој ме водат…па до каде стигнам, важно дека не престанувам да ги следам…

Ништо, апсолутно ништо не се случува, ако претходно не било мечта…

Има многу работи во животот што ќе ти го привлечат погледот. Но многу малку од нив навистина ќе ти го пленат и срцето. Следи ги само нив…

Во мечтите и љубовта не постојат невозможни работи…

Си се обидел ли барем еднаш да споделиш се, што поседуваш, со некој непознат? Ако не – секогаш можеш да пробаш! И колку побрзо, толку подобро!

Чувството е неверојатно!

Можеби – споделена љубов!

Не се предавај на очајот! Животот не е ниту подобар, нити полош од твоите мечти. Какви се тие, таков е и животот…

Мечтите треба да се доволно големи, за да можеме да растеме во нив…

Секој од нас има мечта внатре во себе. Таа ни се дава кога се раѓаме, за да не води и пази низ животот на Земјата…

Сите ние имаме по нешто специално во себе. Затоа секој од нас е уникатен…

Треба да ја најдеш потребната смелост, за да го откриеш она што го бараш…

Затоа ако имаш мечта помогни и да се оствари!

Запомни:

Сите мечти можат да станат реалност,

Ако имаш смелост да се бориш за нив,

Не плаши се да се обидеш,

Мисли! Верувај! Сонувај! Ризикувај! Друг начин едноставно нема!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/