Братска љубов: Би умрел за мојата сестра ако треба!

19 ноември, 20130
17

Ова е приказна за едно мало девојче кое било болно и на која и била потребна крв од нејзиниот 5 годишен брат кој пак по некое чудо ја преживеал таа болест и развил антитела во својот организам. Докторот ја објаснал ситуацијата на нејзиниот мал брат и го запрашал дали би сакал да даде крв за својата сестра. Момчето длабоко воздивнало и одговорило: “Би направил се што можам, само да ја спасам Лиза!“

Кога трансфузијата почнала, момчето лежело во креветот до својата сестра со насмевка на лицето, како и сите останати, додека руменилото се враќало на образите на девојчето. Го погледнал докторот и со растреперен глас го запрашал: “Дали веднаш ќе умрам?“

Бидејќи станува збор за многу мало момче, кои не ги разбрало добро зборовите на докторот и кое мислело дека треба да и ја даде својата крв на сестричката, мислејќи дека после тоа, без крв, ќе треба да умре. И покрај тоа што мислел дека ќе умре, тој без двоумење прифатил да ја даде својата крв на сестричката, само да може таа да живее.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit