Директорот на CIA: Путин го очекуваат големи искушенија!

13 март, 20130
4

Вашингтон – Директорот на CIA, Џејмс Клапер изјавил дека Путин се наоѓа пред најголемиот политички предизвик до сега. Тој очекува дека рускиот политички систем следната година ќе биде под голем притисок поради социјалното незадоволство.

„Најважните сектори на руската јавност се фрустрирани од спората активност и прогрес и не се повеќе задоволни од политичкиот систем кој нема реален плурализам и страда од лошо и самоволно управување и ендемска корупција“, изјавил Клапер и додал дека „сите овие фактори претставуваат за рускиот претседател Путин многу поголеми предизвици од оние со кои се соочуваше во текот на претходните два мандата“.

Истакнувајќи исто така дека Обама предложил преговори за дополнително намалување на американскиот и рускиот нуклеарен арсенал како главна точка за продлабочување на меѓусебната соработка, но Клапер рекол дека Русија сеуште смета дека нејзината нуклеарна сила е најважниот дел од нејзината одбрамбена способност, бидејќи конвенционалните сили се слаби сметано од крајот на Студената војна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber