Како да се отстрани лошата карма?

22 декември, 20130
4

Ако мислите дека кармата ви е лоша и сакате да превземете мерки, имаме многу соодветни совети за вас. Овие насоки се погодни за апсолутно секој човек.

– Не барајте одмазда! Оној кој ве повредил, ќе ја добие заслужената казна. Но не од вас!

– Расмислувајте внимателно за своите постапки! Ако со нив ќе повредите други луѓе, подобро не ги правете.

– Помагајте им на другите без да чекате молби и подсетници. Добрините направени под принуда, не ја прават кармата подобра ниту вас подобар човек.

– Носете одговорност за своите акции, не ја префрлувајте на други луѓе.

– Правете најмалку по едно добро дело на ден.

– Не им посакувајте лошо на другите! Дури и на оние кои мислите дека го заслужуваат. Таа негативна енергија ќе ви се врати со двојна сила.

– Не бидете себични. Грижете се за послабите, наместо да ги прекорувате дека не се силни како вас.

– Извинете им се на оние кои сте ги повредиле. Во тоа нема ништо срамно.

– Правете ги работите од срце, не од разум.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit