Како ќе изгледаат луѓето после 100 000 години?

15 јули, 20130
17

Иднината е секогаш неизвесна, особено подалечната иднина, но тоа не треба да не спречува да правиме научни претпоставки. Точно тоа е поентата на уметникот Николај Лам во соработка со д-р Алан Кван кои се обидуваат да одговорат на прашањето: Што мислите, како би изгледала човечката раса после 100 000 години?

Тие сметаат дека методите на генетскиот инжењеринг со тек на време ќе го видоизменат човекот и оваа манипулација ќе ја превземе улогата на природната селекција.

Еве ја нивната визија:

Денес

После 20 000 години

После 60 000 години

После 100 000 години

human faces 100,000 years in the future

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6j0w26JWoco

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi