Какви автомобили ќе возиме во 2040-та година?

5 февруари, 20130
kola

Футуристите може да бидат интересни за слушање. Имено, некои следбеници на футуристите често сакаат да и пркосат на судбината. Како авто-опсесивни видови, нормално ние сме најмногу љубопитни да видиме што носи иднината во автомобилската индустрија.

Институтот за инженери по електротехника и електроника предвидува  какви типови на автомобили ќе се возат во 2040, или, поточно, какви типови на автомобили ќе не возат нас.

Членовите на овој институт ги избраа автономните возила како  форма на интелигентни транспортни средства кои ветуваат многу, предвидувајќи дека тие ќе сочинуваат и до 75 отсто од автомобилите на патиштата до 2040година.

Според оваа група експерти, до  2040 ќе ги напуштиме нашите домови и удобно ќе се сместиме во во ентериерот на нашите целосно автономни автомобили. Меѓудругото, ќе можеме и да си дремнеме. Впрочем, можеби и нема да постојат  семафори. Со што уште ќе се соочи светот во иднина?

Еве ги предвесниците на колите од иднината:

 

1

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber