Машки манифест

22 јануари, 20130
SLIKA

Драги жени, госпоѓици, пријателки, свршеници, сопруги …

1.       Ако сметате дека сте дебели, тоа најверојатно е точно. Не не прашувајте постојано, ние нема да ви дадеме задоволителен одговор!
2.      Ако сакате нешто, едноставно го кажете. Да расчистиме-ние сме прости. Ние не ги разбираме деликатните, заобиколени прашања. Просто кажете го тоа што го сакате!
3.      Кога поставувате прашање, на кој не очекувате одговор, не се изненадувајте кога добивате одговор што не сакате да го слушнете.
4.      Ние сме едноставни. Кога ве молиме да ни донесете парче леб, ние немаме во предвид ништо поразлично од она што ви го кажуваме. Ова не е укор дека лебот не е на масата. Нема ниту скриени толкувања, ниту обвиненија! Ние сме навистина едноставни.
5.      Нема никаква смисла да не прашувате на што мислиме. Во 96,5 проценти од времето ние мислиме за секс.
6.      Понекогаш ние не размислуваме за вас. И во тоа нема ништо лошо. Ве молиме да се навикнете на таа мисла. И да не не прашувате за што мислиме освен ако не сте подготвени да водите разговор за политика, економија, филозофија, порки, цицки, задници и / или автомобили.
7.      Петок / Сабота / Недела = лапачка  = пријатели = фудбал пред телевизор = пиво = лошо однесување. Тоа е како полна месечина или плима-неизбежно.
8.      Шопингот не ни дава задоволство. И никогаш, никогаш нема да не задоволи!
9.      Кога излегуваме некаде, треба да знаете дека какви партали и да сте ставиле одозгора, тие ви стојат одлично.
10.   Имате и повеќе од доволно облека и чевли. Солзите се уцена! Тоа што ќе се уништат, не може да биде доказ на нашата љубов.
11.   Повеќето мажи имаат три пара чевли. Повторуваме : ние сме прости. Како воопшто стe стигнале до идејата дека би можело да ни текна кои точно чевли од вашите 30 пара ќе ви стојат најдобро?
12.   Едноставни одговори како “Да” или “Не” се сосема доволни, и тоа без разлика какви се прашањата!
13.   Ако имате проблем, не барајте да ви помогнеме да го решите. Не барајте ниту да сочувствуваме, како што тоа го прават вашите пријателки.
14.   Главоболка, која трае 8 недели, не е никаква главоболка. Одете на лекар!
15.   Ако сме кажале нешто, кое можеда биде протолкувано на два различни начини, од кои едниот ве вознемирува и ве прави несреќни, ние го имавме во предвид другото толкување!
16.   Пивото ни допаѓа на истиот начин на кој на вас ви се допаѓаат чантите. Вие не го разбирате тоа. Ние исто така не разбираме…
17.   Кога ве прашуваме дали “има нешто” и вие ни одговарате “не”, ние ви веруваме и се однесуваме како да навистина нема ништо и се е во ред.
18.   Не не прашувајте дали ве сакаме. Бидете сигурни дека не би стоеле пред вас, ако не ве сакаме.
19.   Основното правило, за што и да станува збор, па дури и при порисуство на најмал сомнеж: Не ги усложнувајте работите! НИЕ НАВИСТИНА СМЕ ЕДНОСТАВНИ!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber