Nokia и Apple заедно против Samsung

11 март, 20130
15

Минатиот август судот во Америка пресуди Samsung да исплати на компанијата Apple 1,05 милијарди долари поради нарушување на 6 патенти кои се однесуваат на iPad и iPhone. И покрај оваа пресуда во декември судот го одби барањето на Apple да се забранат 26 апарати од Samsung.

Apple сега покренува жалба на оваа пресуда, а финскиот производител за мобилни телефони Nokia се придружува на жалбата.

Nokia стои на страна во поглед на патентите кои би можеле да се искористат за заеднички напредок. Ваквата реакција изненадува ако се земе во предвид дека и Nokia имала спор со оваа компанија во 2009 година исто поврзано со патентите.

Битката помеѓу Apple и Samsung не е завршена. Многу од 26-те најбарани телефони од Samsung се тргнати од продажба, например еден од најпродаваните модели на брендот, Galaxy S2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber