Новиот папа имал девојка! Пристапил кон римокатоличкиот ред на 33 години!

14 март, 20130
4

Новоизбраниот папа пристапил кон римокатоличкиот ред дури на 33 годишна возраст, а до тогаш водел типичен живот за млад човек, имал девојка, сакал фудбал и др.

„На 33 години почувствував дека сум повикан и пристапив кон црковниот ред, изјавил во едно интервју сегашниот папа кој важи за човек особено активен во заедницата и човек што се грижи за бедните, но и за човек кој има многу страсти и за работи кои не се поврзани со црквата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber