Ова се луѓето кои заработуваат милиони долари на час!

23 декември, 20130
10

Најбогатите луѓе на светот заработуваат по неколку милиони долари на час, а рекордер е американскиот инвеститор Ворен Бафет, кој оваа година своето богатство го зголемил за 12,7 милиарди долари, што значи дека просечно заработувал  37 милиони дневно, односно 1,54 милиони на час или 25 694 долари за една минута.

Погледнете ја листата на луѓето кои најмногу заработиле за 2013-та:

Ворен Бафет – 12,7 милиарди годишно, 37 милиони дневно, 1,54 милиони за час и 25 694 долари за минута.

Foto: Tanjug/AP

Бил Гејтс – 11,5 милиарди годишно, 33,3 милиони дневно, 1,38 милиони за еден час и 23 148 во минута.

Foto: Tanjug/AP

Шелдон Аделсон – 11,4 милиарди годишно, 33 милиони дневно, 1,38 милиони за еден час и 22 946 за една минута.

Џеф Безос – 11,3 милиарди годишно, 32,7 милиони дневно, 1,36 милиони на час и 22 745 за минута.

Марк Цукенберг – 10,5 милиарди годишно, 30,4 милиони дневно, 1,27 милиони на час и 21 135 во минута.

Mark Cukerberg predstavlja "akcione linkove" na Fejsbuku

Масајоши Сон – 10,3 милиарди годишно, 29,86 милиони дневно, за час 1,24 милиони и за минута 20 732 долари.

Сергеј Брин – 9,3 милиарди годишно, 26,9 милиони дневно, за еден час 1,12 милиони и за една минута 18 719 долари.

Лари Пејџ – 9,3 милиарди годишно, 26,9 милиони дневно, за еден час 1,12 милиони и за минута 18 719.

Foto: flickr/Herkko Hietanen

Лу Че Во – 8,3 милиарди годишно, 24 милиони дневно, 1 милион за еден час и 16 706 долари за минута.

Карл Ичан – 7,2 милиарди годишно, 20,87 милиони дневно, 869 565 на час и 14 492 за минута.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit