Победи го лошото расположение со позитивен став!

10 февруари, 20130
smile

„Позитивниот став кон нештата нема да ги реши вашите проблеми, но ќе изнервира доволно луѓе, што вреди за трудот„ – Херм Олбрајт.

Сфатете дека ништо не е невозможно, наместо да се убдеувате поради што е невозможно.

Вие сте најважни.

Тргнете ги негативните мисли,

Заменете ги со позитивни планови,

Сакај те го она што е ваше и што Ви припаѓа,

Секојдневно бидете благодарни за својот живот, подароците и луѓето околу себе…

Насочете се на она што го имате, а не на она што го немате,

Заборавете да се споредувате со другите, но…

Нека ве инспирираат големите личности,

Секогаш бидете спремни за добронамерни критики,

Избегнувајте негативни луѓе,

Лошото сватете го како дел од животот, така повеќе ќе го цените доброто.

Тешкотиите во животот може да ви станат пат кон успехот,

Сакајте ги позитивните луѓе колку и да фантазираат тие инспираат.

Смејте се, жалењето нема ви помогне,

Замислете се себе си како позитивни личност и … обидувајте се постојано да стигнете до таа посакувана состојба

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber