Полнето мисиркино месо

21 февруари, 20130
recept

Потребни состојки:

  • 4 дебели шницли (мисиркино месо)
  • 100гр кашкавал
  • 100гр шунка
  • 100гр варен спанаќ
  • 4 печени кисели пиперки
  • 4 лажици кајмак
  • 3 јајца
  • брашно
  • презла
  • сол

Начин на подготовка:

Шницлите исечете ги да добиете џеб, па пресечениот дел послете го, премачкајте со кајмак, и распоредете го исецканиот кашкавал, шунка и спанаќ. Полнетите шницли тркалајте ги во брашно, потоа во изматени јајца и на крајот во презла. Пржете ги на загреано масло да поруменат од двете страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi