Последниот танц и бакнеж на Тито и Јованка

7 февруари, 20130
tito-jovanka-broz

На YouTube се појави црно-бела снимка од дочекот на Новата 1977 година во хотелот “Парк” во Нови Сад, каде присуствувал тогашниот претседател на СФР Југославија Јоспи Броз Тито со сопругата Јованка Броз и голем број тогашни политичари.

Оваа снимка има единствена своја специфичност и историско значење, бидејќи на него е забележано последното заедничко појавување на Тито со Јованка во јавноста, по што следи тивок распад на оваа претседателска двојка.

Многумина велат дека тие тогаш и последен пат заиграле.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber