Сите жени до некој степен се палат на други жени

28 ноември, 20130
11

Поголемиот дел од претставничките на понежниот пол се бисексуални по природа, тврдат американски научници од универзитетот во Ајдахо. Тие анализирале 484 хетеросексуални жени, од кои 60% признаваат дека имале силно сексуално привлекување кон сопствениот пол.

Интересен е фактот дека ваквата желба се зголемува со зголемувањето на возраста. 45% од анкетираните признаваат дека барем еднаш во животот се бакнале со жена, а другата половина споделуваат дека имале еротски фантазии за истиот пол. Според еден од водечките автори, професорот по психологија Елизабет Морган, околу 20% од девојките имаат лезбејски наклоности. Тоа се докажува од навиките на пријателките да се држат за рака, додека се шетаат, да зборуваат со часови по телефон и да се прегрнуваат на разделба и дека сето тоа е потиснато длабоко на потсвесно ниво и голем дел од нив никогаш не го осознаваат ова.

Многу често е тешко да се разграничи женското пријателство од романтичната врска. Многу од дамите осознаваат дека се емоцианолно и сексуално привлечени од своите пријателки во позрела возраст, но кај повеќето ова останува длабоко потиснато во потсвеста вели професорот по психологија Елизабет Морган.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit