Убавото лице на природата: Националниот парк Кингс Кањон

13 ноември, 20130
27

Националниот парк Кингс Кањон се наоѓа во јужниот дел на планинската верига Сиера Невада, источно од Фресно, Калифорнија. На север граничи со Националниот парк Секвоја.

Кога пристигнал белиот човек на овие простори, паркот бил населен од индијанските племиња Моно. Во 1873 година за прв пат во паркот пристига биологот Џон Мур. Колку восхитен, толку и ужаснат за состојбата на ова природно чудо, тој започнал борба со локалната власт со цел оваа територија да биде заштитена од уништување и експолатација. Така во 1940 година е создаден Националниот парк Кингс Кањон кој денес има површина од 461 901 хектари земја.

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Национален парк Кингс Каньон (Kings Canyon National Park)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit