Veyron Grand Sport Bernar Venet

14 јануари, 20130
Bugatti-Veyron-Grand-Sport-Venet-2[2]

Bugatti понудил мноштво на верзии Veyron, за да се уверите дека ниту еден не е ист како претходниот.

Molsheim францускиот производител ја продолжил традицијата и ни презентираше уште еден уникатен Veyron, овој пат 1200PS Гранд Спорт Кабрио, дизајниран од познатиот француски скулптор Бернард Венет.

Уметникот направи омаж на науката која го движи Veyron, со тоа што го обоил во “математичка формула” која ја калкулира силата на моторот.
“Bugatii сам по себе е ремек дело.  Сфатив дека можам да ја пренесам мојата страст кон математиката во 3D форма и тоа да го искористам за автомобилот”, изјавил Венет.

Овој уникантен Veyron ќе биде прикажан на Rubbel Family Collection во Мајами за време на Art Basel изложбата во почетокот на декември.

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Veyron Grand Sport Bernar Venet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber