Луѓе кои поради Твитер останале без работа

5 јануари, 20140
7

Откази летаат на сите страни. Луѓе кои твитале навредливи и расистички пораки, ставале свои разголени фотографии, а имало и случаи каде што мислеле дека твитуваат со својот профил, за после тоа да забележат дека тоа е твитерот на компанијата за која се задолжени.

Друштвената мрежа Твитер ја ограничува големината на пораките, бидејки не можете да напишете повеќе од 140 карактери, ама таа бројка е доволна за да добиете и отказ. Доволно е да “заплеткате” некој од фирмата или да изнесете некој крајно непримерен или расистички став. Ако некој од фирмата ја види вашата порака на мрежата соочени сте со различна врста на казна, а не е реткост и газдата на фирмата да ви даде отказ. Секако, ако на време го избришете спорниот твит додека вашиот претпоставен не го примети, можеби и ќе ја зачувате работата, додека некогаш се потребни само 15-тина секунди да добиете отказ. Во продолжение погледнете  ги фотографиите во кои луѓе излетале од работа.

Foto:Twitter/@theCrunkbear

Foto:Twitter/@PhillHardy

Foto:Twitter/@theCrunkbear

Foto:Twitter/@ChryslerAutos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit