Чудо од природата: Овие никулци ги убиваат канцрогените клетки

21 ноември, 20150
22

Многубројните студии потврдиле дека неверојатно природниот производ ги убива речиси сите видови на рак. Имено, се работи за нетоксичните ферментирани никулци од пченица кои го спречуваат претворањето на здравите  ќелии во канцерогени.

Здравите ќелии го блокираат, го попречуваат или го поттикнуваат делувањето на ензимите, тоа потоа предизвикува претворање на здравите станици во канцерогени. Производот Авемар кој се подготвува од ферментирани пченични никулци го спречува заболувањето на ќелиите. Поборниците на алтернативната медицина веруваат дека хемотерапијатаи зрачењето подеднакво ги убиваат здравите и нездравите станици, а пченичните никулци се фокусираат само на оние канцерогените. Не само што го сопираат растот на канцерогените станици туку и го зајакнуваат имунолошкиот состав.

Овој производ  може да биде од полза и во лечење на рак на јајници, кожа, простата и желудник, а со тоа и сојузник е во борбата против леукемија и рак на лимфата.Исто така, има цитотоксично делување на речиси сите видови на канцерогени станици. Едно од истражувањата открило дека има 85 % – тна делотворност во намалување на канцерогените тумори.

Од центарот за истражување на ракот, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, велат дека екстрактот од пченичните никулци покрај овие смртоносни болести помага и во лечење на болести како што се дијабетес, дебелина и исто така добро е и за здравјето на срцето. Природен додаток во исхраната е и може да се зема пред , после и за време на хемотерапија и зрачење за да нивното делување биде делотворно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber