Класична диета со јајца – за една седмица 7 килограми

21 јануари, 20150
5

Диета со јајца – мени за една седмица

Понеделник

Појадок: 2 портокали, 2 варени јајца, 1 чаша кисело млеко.

Ручек: варено пилешко 200 гр, 1 чаша кисело млеко.

Вечера: 1 портокал, 1 варено јајце, варено пилешко 150 гр.

Вторник

Појадок: 2 варени јајца, 1 чаша фреш од лимони.

Ручек: 1 грејпфрут, печена риба 150 гр, 1 чаша минерална вода.

Вечера: 2 варени јајца, 1 грејпфрут, 1 чаша млеко.

Среда

Појадок: 1 чаша минерална вода со една лажица сок од лимон, 2 варени јајца.

Ручек: варено телешко месо 200 гр, 1 грејпфрут.

Вечера: 3 варени јајца, 1 чаша минерална вода.

Четврток

Појадок:  кајгана од 3 јајца и мешан зеленчук.

Ручек: салата, варено пилешко 150 гр.

Вечера: 2 портокали, 1 варено јајце, 1 чаша минерална вода.

Петок

Појадок: салата од 2 варени моркови, 2 јајца, 1 лажица павлака.

Ручек: 2 свежи моркови, 1 чаша сок од портокал.

Вечера: морска риба 100 гр со сок од лимон, 1 варено јајце, 1 чаша минерална вода.

Сабота

Појадок:  кисело млеко 150 гр, 1 чаша сок од мешани цитруси.

Ручек: 2 варени јајца, 2 грејпфрута.

Вечера: само минерална вода.

Недела

Појадок: ½ грејпфрут, 2 варени јајца.

Ручек: варено телешко 200 гр, 1 портокал.

Вечера: само минерална вода.

Пијте само минерална вода. Таа е дел од диетата бидејќи минералната вода е алкална и ја неутрализира излишната киселина од цитрусите во стомакот.

Точното следење на диетата дава одлични резултати, па затоа не менувајте ништо во режимот на исхрана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber