Колку се религиозни земјите ширум светот?

4 декември, 20150
12
Ширум светот, две третини од жителите се сметаат себеси а религиозни личности, а според најновите истражувања не е премногу ако се каже дека Македонија е една од најрелигиозните земји.
„WIN/Gallup International“ направија лични, телефонски и онлајн анкети, со кои собраа податоци од жителите ширум светот за нивната верба во Бога. Според собраните резултати, 88% од Македонците се сметаат себеси за религиозни личности, 8% се сметаат за нерелигиозни, 2% се декларирале како атеисти, а 3% одговориле со „не знам“

Според истото истражување, Тајланд со 94% претставува земја во светот со најмногу луѓе посветени на религијата, а веднаш зад неа второто место го делат Ерменија, Бенгладеш, Грузија и Мароко со 93%. Кина пак, со само 7%, претставува земја во која живеат најмалку верници. Погледнете ги табелите кои ги прикажуваат земјите со најмногу верници и нивната возраст.

chart

 

chart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş