Мажите се вљубуваат на прв поглед?

5 декември, 20150
10

Сигурно не би помислиле дека вашиот парнер се вљубил веднаш во вас. Но ново истражување покажало дека мажите се поромантични од жените, односно, дека кај нив побрзо е јавуваат „пеперутките“ во стомакот.

Истражувањето во кое учествувале повеќе од 10 илјади луѓе покажало занимливи резултати. Всушност, 48 % од мажите одговориле дека се заљубиле на прв поглед, а додека пак само жените 28%. Овие резултати до некаде го поткрепуваат фактот дека мажите се вљубуваат во физичкиот изглед, а додека пак на жените потребно им е нешто повеќе.

Сепак, истото истражување покажало дека една третина од мажите имаат сексуални односи со друга жена додека се во врска, а кај жените бројот е помал, само 19 %.

Дали ова истражување сака да покаже дека кога кај мажите во прашање се врската и сексот, се поимпулсивни и повеќе се водат од страстите отколку жените? Што мислите вие?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber