Најубавите места во светот од поинаков агол

1 декември, 20150
16

Најубавите пејзажи обично имаме прилика да ги видиме само кога летаме со авион. Водејќи се по тоа правило, овие 13 најубави панорами се сликани токму од таа позиција – високо, во воздух.

За снимањето се користени хеликоптери и дронови, а покрај сосема очекуваните светски метрополи, на листата се најдоа и водопади и вулкани на кои никогаш немаше да ви текне.

Запознајте ги најубавите места во светот од поинаков агол:

1. Поглед одозгора на Барселона

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-4.jpg


2. Импресивен поглед над Дубаи

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-1.jpg


3. Ангелските водопади во Венецуела

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-3.jpg


4.
Водопадите Игуасу на границата на Бразил и Аргентина

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-2.jpg


5. Викторините водопади во Замбија

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-5.jpg


6. Исланд снимен од воздух

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-7.jpg


7. Ерупција на вулканот Рамен Толбачик на Камчатка

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-6.jpg


8. Монт Еверест

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-8.jpg


9. Триумфалната порта во Париз

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-9.jpg


10. Магичниот Менхетен

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-10.jpg


11. Австралијанскиот корален гребен

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-11.jpg


12. Таџ Махал од поинаков агол

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-12.jpg


13. Островот Ха Лонг

pogled-od-visina-13te-najubavi-panorami-vo-svetot-13.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber