Приказна која ќе ви ја заледи крвта: Оваа жена спиела со питон, а потоа…

11 декември, 20150
3

Во средниот век постоела жена во Индија која како домашен миленик имала питон, змија која многу ја сакала.

Нејзината змија од 4 метри одеднаш едноставно престанала да јаде. После неколку недели, мачни обиди во кои газдарицата на сите начини се обидела да ја нахрани змијата, а таа одбивала, ја однела на ветеринар.

Откако ја слушнал целата приказна и мака на жената, ветеринарот ја прашал: „Дали вашата змија спие со вас во ист кревет, ве обвива, или легнува многу блиску и се издолжува цела?“

Жената изненадно одговорила „Да! Да! Тоа го прави секојдневно и тоа ме прави многу тажна бидејќи гледам дека нешто бара од мене, а не можам да и помогнам.“

Ветеринарот со загрижен тон и одговорил: „Госпоѓо, вашиот питон не е болен, тој се подготвува да ве изеде. Тој секој пат, обвивајќи ве, издолжувајќи се до вас, ја проверува големината на вашето тело. Тој не јаде, не затоа што не е гладен, само остава простор пред нападот за да може да ве голтне и да има доволно место да ве свари.“

Поуката и пораката од приказната гласи: Мораш да ги препознаеш змиите околу себе и нивната вистинска намера. Вистинското лице на лажните пријатели. Само затоа што некој е во ваша близина и често ве „прегрнува“, не значи дека неговите намери се добри.

Споделете ја оваа приказна со своите пријатели и укажете им на „змиите“ околу себе!

Сепак најголем предизвик е да разоткриеш лажен пријател, пред воопшто и тој/таа да ти стане пријател.
Најчесто тој/таа е тука да биде во улога на предавник.
Е,за да го препознаеш тоа треба уметност на детекција,таа се вика “препознај го предавникот”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber