Тешките болести не постојат, постои само интоксикација на телото и умот

18 декември, 20150
7

Кога на некој ќе му кажеме дека боледува од рак или сида, веќе за неколку часа имуниот систем на ќелијата ќе престане да работи. Зошто? Затоа што со упорното долгогодишно повторување дека ракот и сидата се смртоносни болести, оние кои веќе боледувааат од тоа се програмирани да умрат.

„Кога на некој ќе му кажеме дека боледува од рак или сида, веќе за неколку часа имуниот систем на ќелијата ќе престане да работи. Зошто? Затоа што со упорното долгогодишно повторување дека ракот и сидата се смртоносни болести, оние кои веќе боледувааат од тоа се програмирани да умрат. Наша задача е да го разбиеме тој програм. Сите кои мислат дека ќе умрат од рак или сида, треба да се репрограмираат, да ги пуштат станиците повторно га го воспостават метаболизмот. Додека сме под стрес и програмот на смртта, ќелијата ја затвара мембраната и не ги прима хранливите сотојки, ниту ги испушта токсините, па така ќелија по ќелија изумриваат. Сите кои мислат дека се тешко болни нека го отфрлат тој програм од главата и нека почнат да живеат нормално. Препуштетесе на животните радости, прошетајте по надво, изгаснете го телевизорот, не читајте весници, бидете што почесто во природа, бидете постојано насмеани, јадете само мчечни производи, фрлатеги сите отрови од дома и се ќе биде во ред. Болеститете не постојат, постои интоксикација на телото и умот, вели др.Слаѓана Велков.

„Староседелците во Австралија, имаат еден ритуал. Доколку еден маж од племето прекрши некоја забрана, тогаш се повикуваат на племенскиот врач кој доаѓа со вреќа полна со се и сешто и од неа вади пилешка коска и неа ја вперува кон престапникот. Тоа се вика вперувње на коска. И човекот секогаш умира, ако не одма, за неколку дена. Зошто умира? Затоа што верува дека ќе умре – ја вперија коската кон него. Истото се случува и во медицината. Многу пациенти умираат на место, откако докторите ќе им кажат уште колку време живот им преостанало. Докторот ја „вперил коската“! Пациентот умира затоа што верува дека ќе умре. Но вие немора тоа да го прифатите, вели др. Лорин Деј.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş